Celebrating 110 years of Success and Innovation at Sharp

Oslavujeme 110 rokov úspechu a inovácií v spoločnosti Sharp

Sme nesmierne hrdí na to, že tento mesiac oslavujeme 110. narodeniny spoločnosti Sharp. Bola to úžasná cesta, ktorá začala v tento deň roku 1912, keď zakladateľ spoločnosti Sharp Tokuji Hayakawa založil v Tokiu kovodielňu.

Pán Hayakawa následne vynašiel ceruzku „vždy ostrú mechanickú ceruzku“, ktorá sa neskôr stala základom našej firemnej značky, čo je dôkazom geniálneho myslenia a inovácií, ktoré sú synonymom značky Sharp už viac než sto rokov.

Naše obchodné krédo „úprimnosť a kreativita“ dokonale zapadá do ideálov zakladateľa Hayakawu, ktorý si kládol za cieľ „vyrábať produkty, ktoré ostatné spoločnosti chcú napodobňovať“ a viedlo k zavedeniu niektorých jedinečných produktov a riešení vrátane celosvetových a japonských noviniek, ktoré prispeli k rozvoju spoločnosti.

Neuveriteľná história úspechu Sharp

Preto nie je prekvapením, že spoločnosť Sharp v priebehu svojej dlhej a rozmanitej 110-ročnej histórie zaznamenala a oslávila mnoho míľnikov. Naším cieľom vždy bolo vytvárať a vyvíjať skutočne prevratné produkty a riešenia, ktoré všetkým uľahčia život.

Medzi príklady sa radí rozvoj fotovoltickej výroby elektriny v roku 1959, v ktorom sme ako súčasť odvetvia solárnych panelov úspešní už viac než 60 rokov. V roku 1964 sme vytvorili prvú plne tranzistorovú kalkulačku na svete, v tomto odvetví sme potom v roku 2014 oslávili už 50 rokov úspechov. Vyvinuli sme taktiež prvý komerčne dostupný 8K monitor na svete a v roku 2019 uviedli na trh prvý certifikovaný Windows collaboration displej.

V roku 1972 sme predstavili prvú multifunkčnú tlačiareň, ktorá na začiatku tohto roku oslávila 50. výročie, a inovácie v spoločnosti Sharp pokračujú aj naďalej.

Spoločnosť Sharp Europe teraz ponúka integrovanú paletu služieb v oblasti podnikových technológií a rozširuje svoju ponuku nielen o multifunkčné tlačiarne a displeje, ale taktiež o služby v oblasti IT. Aby sa táto transformácia uskutočnila, v posledných dvoch rokoch spoločnosť významne investovala do nových produktov a služieb. Vďaka akvizícii spoločnosti DynaBook teraz Sharp Corporation ponúka oceňovaný rad notebookov, ktoré sú ideálne pre hybridné pracoviská.

Spoločnosť Sharp NEC Display Solutions, spoločný podnik s NEC, zaznamenala v Európe 500 % nárast objemu obchodu v oblasti displejov s najucelenejším sortimentom produktov v histórii a očakávame tu ďalší rast.

Sharp utvára budúcnosť elektroniky

Spoločnosť Sharp sa vyvinula do celosvetového producenta inovatívnych produktov a kľúčových technológií, ktoré hrajú kľúčovú rolu pri utváraní budúcnosti elektroniky. Základom našej obchodnej vízie je „Zmena sveta pomocou 8K+5G, umelej inteligencie a internetu vecí (AIoT)“ a disponujeme niekoľkých neuveriteľnými technológiami, ktoré nám pomôžu tento cieľ dosiahnuť.

AIoT, tretí pilier našej vízie, je jedinečnou syntézou AI (umelej inteligencie) a IoT (internetu vecí) spoločnosti Sharp, hmatateľným a intuitívnym prístupom vytvoreným aplikáciou cloudového pripojenia a AI na celú paletu známych, každodenných spotrebičov. AIoT premieňa zariadenia z užitočných nástrojov na aktívnych partnerov pri riešení potrieb jednotlivých domácností a spoločnosti.

Splnenie našich cieľov

Aby sme zmenili svet pomocou technológií 8K+5G a AIoT, využívame tri hlavné činnosti našej značky – Smart Life, 8K Ecosystem a ICT, spoločne s dvoma smermi, na ktoré sa sústredíme v oblasti zariadení – teda zobrazovacie a elektronické zariadenia. Všetko toto úsilie integrujeme a utvárame tak ucelený podnik „One Sharp“.

Vďaka takej dlhej a hrdej histórii inovácií je ľahké pochopiť, prečo je spoločnosť Sharp aj dnes rovnako dôležitá ako pred rokmi, keď Tokuji Hayakawa predstavil svoju prelomovú, vždy ostrú ceruzku Sharp. Tak teda, na ďalších 110 rokov podnikania.

Ak sa chcete dozvedieť viac o spoločnosti Sharp a našich plánoch pre budúcu generáciu inovácií, prosím, spojte sa s nami.