8K 32 display press release

Sharp stavia na ekosystéme 8K s 32-palcovým profesionálnym monitorom na správu farieb

Praha – Spoločnosť Sharp dnes rozširuje svoj 8K ekosystém a uvádza na trh nový 32" profesionálny 8K monitor so správou farieb – model 8M-B32C1. Tento vysoko inovatívny displej je jediným 8K 32" HDR (High Dynamic Range) monitorom so špičkovým jasom 1000 cd/m², ktorý poskytuje výnimočnú čistotu a farebný gradient pre profesionálne aplikácie vyžadujúce najvyššiu presnosť farieb a vysokokvalitnú produkciu obrazu.

Model 8M-B32C1 predstavuje špičku v oblasti profesionálnych displejov so správou farieb a ponúka skutočné rozlíšenie 8K s 33,2 milióna pixelov (7680 × 4320 pixelov) v pomere strán 16:9, čo je štyrikrát viac než v prípade rozlíšenia 4K Ultra HD a šestnásťkrát viac než v prípade rozlíšenia Full HD. Displej prináša ďalší pokrok v presnej reprodukcii obrazu, presnom zobrazovaní a vysokokvalitnej konzistencii farieb, a poskytuje tak optimálny výkon pre profesionálne prostredie v oblastiach, ako je fotografovanie, vysielanie, postprodukcia, zobrazovanie, lekárske vzdelávanie, CAD štúdio, obrana a herná produkcia.

Tento 8K displej ponúka vynikajúcu kvalitu a rozšírenú presnosť farieb vďaka širokému gamutu a rozšírenému 10-bitovému farebnému rozsahu. Špičkový jas 1000 cd/m² v spojení s technológiou HDR výrazne rozširujú rozsah kontrastu, takže svetlé časti obrazu sú ešte jasnejšie a aj čierna farba má vyššiu úroveň. Kombinácia týchto technológií poskytuje extrémne realistický obraz, ktorý sa zobrazuje presne tak, ako bol pôvodne zamýšľaný, čo prináša významné výhody tvorcom vo filmovom priemysle, vysielaní a výrobe médií.

Vysoká kvalita zobrazenia je podporená pokročilým softvérom Sharp Uniformity Calibration Correction Technology (UCCT), ktorý okamžite vytvára kvalitnejší obraz tým, že meria odchýlky a v monitore ich opravuje, čím zaisťuje výnimočnú jednotnosť bielej aj ostatných farieb. Softvérový PC nástroj na kalibráciu displeja ďalej umožňuje používateľom presnejšie nastaviť farby, takže je tento displej ideálny pre kreatívne oblasti.

Kvôli zaisteniu ďalšej presnosti obrazu je monitor vybavený ďalšími funkciami správy farieb a obrazu vrátane obmedzenia špičkového jasu, upozornenia na gamut, markeru, focus peakingu a chybného zobrazenia farieb, ktoré používateľovi umožňujú zdokonaliť každý aspekt 8K obrazu. Displej ponúka nekomprimovanú aj komprimovanú šírku pásma pomocou najnovšieho pripojenia štandardu HDMI2.1, podporuje najnovšie profesionálne produkčné postupy a celý rad funkcií s ultravysokým rozlíšením.

Peter Heins, Senior Product Manager Sharp NEC Display Solutions, povedal: "Sme hrdí na to, že vďaka najnovšiemu prírastku do nášho 8K ekosystému môžeme byť lídrom vo vývoji technológie rozlíšenia 8K. Nový 32-palcový displej s rozlíšením 8K podporuje množstvo náročných profesionálnych aplikácií a vytvára zaujímavé príležitosti, pretože produkuje vysokokvalitný obraz s maximálnou presnosťou a čistotou s neuveriteľnými hodnotami.""

Nový model 8M-B32C1 je už teraz k dispozícii v spoločnosti Sharp a u jej partnerov.