2022 Business Laptop Predictions: How Hybrid Working is Shaping the Future

Predikcia pre segment firemných notebookov na rok 2022: Ako hybridná práca utvára budúcnosť

Predvídať budúcnosť nie je nikdy jednoduché, pretože svet okolo nás sa môže kedykoľvek zmeniť. Zatiaľ čo trendy v spoločnosti a medzi spotrebiteľmi môžu zostať nepredvídateľné, je ľahšie zistiť, ako sa v priebehu roku 2022 bude vyvíjať činnosť podnikov. Nick Offin, vedúci predaja, marketingu a prevádzky spoločnosti Dynabook Northern Europe, sa zamýšľa nad trendmi, ktoré budú pravdepodobne ovplyvňovať technológie v nadchádzajúcich mesiacoch a v budúcnosti.

Bezpečnosť hrá v každej modernej firme zásadnú rolu a s nástupom hybridnej práce na diaľku je stále dôležitejšia. Kybernetická kriminalita je na vzostupe a v dôsledku stále sofistikovanejšieho malvéru, väčšieho pohybu zariadení a rastúcej závislosti od sieťových technológií sú naše zariadenia a v nich uložené dáta ohrozené, ako nikdy predtým.

Nedávna správa IDC naznačuje, že až tretina organizácií na celom svete zažila útok ransomware alebo únik dát. Preto je zásadne dôležité, aby organizácie poskytovali zamestnancom bezpečné zariadenia. To znamená, že je nutné uplatniť všetky bezpečnostné mechanizmy, od dvojfaktorového overovania až po najnovšie operačné systémy a technológiu TPM (Trusted Platform Module), ktoré zaisťujú rovnaké zabezpečenie zariadení, či už zamestnanci pracujú z domu, v kancelárii alebo kdekoľvek inde.

I také zariadenia, ako sú tlačiarne, môžu mať na zabezpečenie významný vplyv. Výskum spoločnosti Quocirca zistil, že viac než 60 % organizácií zaznamenalo aspoň jeden únik dát v dôsledku straty dát súvisiacej s tlačou. V dôsledku toho pravdepodobne v roku 2022 a v ďalších rokoch budú podniky posilňovať bezpečnostné opatrenia vo všetkých oblastiach vrátane zavádzania vyššej úrovne zabezpečenia mobilných klientskych riešenie.

Správa spoločnosti Dynabook „Hybridný posun“, ktorá sa zaoberala úlohou správy stále vzdialenejšej pracovnej sily, zistila, že 74 % európskych IT manažérov považuje v súčasnosti rozhodnutie o nákupe notebookov za dôležitejšie než pred pandémiou a že bezpečnosť je pri rozhodovaní o nákupe tým najdôležitejším kritériom.

Inteligentné okuliare pomáhajú mobilnému edge computingu dosiahnuť kritické množstvo

Inteligentné technológie hrajú v každodennom živote stále väčšiu rolu a v roku 2022 pravdepodobne dosiahne edge computing v priemysle kritické množstvo. Zariadenia, ako sú inteligentné okuliare dynaEdge AR, umožňujú pracovníkom v teréne prístup k potrebným informáciám, nech sú kdekoľvek, a edge computing umožňuje ďalší rozvoj technológie a poskytovania potrebných dát.

Inteligentné okuliare AR poskytujú všetko, čo podniky na prácu v teréne potrebujú. Nositeľné a hands-free technologické zariadenia uľahčujú operátorom ich prácu a vďaka možnosti integrovať tieto riešenia do existujúcej infraštruktúry a bezpečnostných štandardov IT je zjavné, prečo sa v budúcich 12 mesiacoch a v nadchádzajúcich rokoch bude stále viac organizácií snažiť uplatniť inteligentné okuliare v praxi.

Drony mieria do odvetvia logistiky

Odvetvie logistiky prešlo v posledných rokoch veľkými zmenami, pretože nárast automatizácie, robotizácie a umelej inteligencie pomáha logistickým spoločnostiam po celom svete vychystávať, baliť a expedovať tovar. Vzhľadom na to, že ešte stále doznievajú následky pandémie a stále viac zákazníkov nakupuje online, musia spoločnosti investovať do najnovších technológií, ak si chcú udržať náskok pred konkurenciou.

O doručovacích službách pomocou dronov sa už pol dekády hovorí ako o obrovskej príležitosti, ale práve rok 2022 je ideálny čas na to, aby sa táto technológia skutočne presadila. Doručovanie zostáva jednou z mála oblastí logistického priemyslu, ktorá doteraz plne nevyužíva výhody robotiky, a doručovacie drony by mohli hrať veľkú rolu pri zmierňovaní aktuálnych ťažkostí spôsobených nedostatkom vodičov a doručovateľov v Európe, a to tak v roku 2022, ako v nadchádzajúcich rokoch.

Lepší zákaznícky komfort vďaka umelej inteligencii

Rok 2022 je zároveň rokom, kedy pravdepodobne uvidíme väčší počet organizácií investovať do umelej inteligencie (AI). Spoločnosti stále častejšie využívajú umelú inteligenciu na pochopenie nákupných a rozhodovacích vzorcov spotrebiteľov a poskytuje im v reálnom čase poznatky, ktoré môžu pomôcť zefektívniť ich činnosť.

Využitie umelej inteligencie je v odvetviach výroby a logistiky stále dostupnejšie, pretože sa spoločnosti na túto technológiu spoliehajú v riešení otázok, ako je efektívnejšie a účinnejšie monitorovanie montážnych liniek, čo vedie k zefektívneniu procesu, z ktorého majú v konečnom dôsledku prínos samotní spotrebitelia.

Znižovanie uhlíkovej stopy prostredníctvom recyklačných programov

Udržateľnosť sa stáva stále aktuálnejšou témou, pretože sa spoločnosti snažia znížiť svoju uhlíkovú stopu. V posledných niekoľkých rokoch mnohé organizácie obmenili IT vybavenie, aby počas pandémie uľahčili zamestnancom prácu z domu. To poukazuje na obrovskú príležitosť v oblasti udržateľnosti, s možnosťou znížiť množstvo odpadu prostredníctvom recyklačných programov.

Všetky tieto staré zariadenia treba zlikvidovať a stále rastúci počet organizácií hľadá v prípade výmeny hardvéru etické riešenia na jeho likvidáciu. To so sebou prináša iniciatívy pre ďalší predaj a recykláciu zariadení, služba PCaaS (PC ako služba) od spoločnosti Sharp je potom skvelým príkladom toho, ako môžu podniky ťažiť zo spravovaného riešenia, ktoré zahŕňa aj recykláciu zariadení po skončení životnosti.

Ak sa chcete dozvedieť, ako môžu notebooky Dynabook od spoločnosti Sharp pomôcť vašej firme vyriešiť problémy s prácou na diaľku vo vašej organizácii, spojte sa s nami.